Doziranje normabela kod trudnica

Doziranje normabela kod trudnica

Normabel je lijek koji se izdaje na recept i naravno ima određene nuspojave s kojima ste sigurno upoznati. Normabel nije tableta koja se uobičajeno pripisuje u trudnoći što jasno stoji na deklaraciji lijeka. Neki liječnici vole istaknuti trudnicama kako je to siguran lijek neškodljiv za majku i za nerođeno dijete.

Molimo Vas za oprez. Djelovanje lijekova za vrijeme trudnoće teško je ispitivati zbog očitih etičkih razloga da bi se takvo što moglo zaključiti.

Ako ste ipak  jedna od onih trudnica koja je nemoćna u svom nastojanju da pozitivnim mislima i prirodnim metodama prebrodi sve promjene u trudnoći – ne očajavajte. Često liječnici nisu u mogućnosti odrediti točan uzrok simptoma pa se oslanjaju na subjektivnu pacijentovu procjenu.

Nemojte zbog straha pretjerivati u opisu simptoma jer to liječnika može navesti na krivu odluku. Ukoliko svoje tegobe (nesanicu, ubrzano lupanje srca i sl.) riješite normabelom (NA SAVJET LIJEČNIKA) nakon kratkog perioda primjene znači da tijelo nije bilo u mogućnosti samo prevladati zahtjeve trudnoće.

Normabel tablete postoje u obliku pakiranja od 2 mg, 5 mg i 10 mg. Kao pacijent imate pravo preispitati odluku liječnika i po svojoj procjeni uzimati pola od bilo kojeg pakiranja tablete. Naravno, kod pacijentica koje imaju teža oboljenja i koje bolest drže pod nadzorom isključivo svakodnevnom propisanom terapijom nije preporučljivo takvo postupanje.

Iako je svaka preporuka lijeka za vašu osobnu dobrobit i dobrobit još nerođenog djeteta, promjena načina na koji se svakodnevno nosite sa zahtjevima života može dugotrajnije popraviti vaše stanje od bilo koje tablete.

Povezani članci