Kako olakšati školsku torbu?

Kako olakšati školsku torbu?

To se pitanje provlači u razgovoru s roditeljima i učiteljima već dugi niz godina i čini se da je teško pronaći univerzalno rješenje. S mnogo se aspekata može promatrati težina školske torbe i njezina opravdanost osobito kod mlađe djece. Jedno je sigurno, tko god je ponio prvašiću torbu do škole barem jednom sigurno se umorio. Torbe su im zaista preteške.

Što svaki učitelj može napraviti po tom pitanju?

Prilikom sastavljanja rasporeda sati vjerojatno želite dobiti maksimalnu pažnju i koncentraciju učenika pa slažete zahtjevnije predmete u sredini tjedna ili drugi i trći sat, a prve sate u tjednu ostavljate za prepričavanje doživljaja i ugodan razgovor. Potrudite se da djeca svaki dan u torbi imaju jednak broj knjiga kako se ne bi dogodilo da u jednom danu imaju likovni, tjelesni, glazbeni i sat razrednog odgoja za koje ne trebaju puno knjiga. To za sobom povlači da sljedeće dane imaju predmete s puno udžbenika. Najbolje je rasporediti knjige tako da svaki dan nose tri do četiri predmeta.

Raspored sati organizira svaki učitelj razredne nastave za svoj razred i to je izvrsna prilika kako pomoći mališanima. Istovremeno, pokazujete roditeljima kako vam je stalo i da zaista o svemu vodite računa. Takav pristup daje roditeljima do znanja da mogu na vas računati i da ste im veliki saveznik. Razgovarajte o tome i s drugim kolegama, ljudi se nekad ne sjete jednostavnih stvari.

Povezani članci