Kako povećati prodaju?

Kako povećati prodaju?

Niste zadovoljni obujmom posla i nikako da povećate mjesečni promet? Jeste li razmišljali o promociji i unaprjeđenju poslovanja? Vremena su teška, kupci više ne dolaze sami ili slučajno. Počnite s nekoliko jednostavnih pitanja koja će te si postaviti kako bi vidjeli u kojim segmentima možete poboljšati svoju promociju.

Imate li web stranicu?

Poslovati u današnjem tehnološkom dobu, a ne posjedovati web stranicu veliki je propust. Broj Internet korisnika iz dana u dan sve više raste, kupci se većinom služe internetom u potrazi za proizvodima i uslugama. Pregledom vaše web stranice vrlo jednostavno mogu doći do informacija o vama, proizvodima i uslugama koje nudite, lokaciji gdje se nalazite i uspostaviti komunikaciju s Vama i postaviti upit za suradnju.

Stoga, ako već nemate web stranicu nabavite je što prije. Ukoliko već imate web stranicu, ali je dugo vremena nitko nije osvježavao i ima zastarjeli dizajn potrebno ju je unaprijediti i modernizirati. Možete ugraditi CMS sustav kako bi sami mogli izmjenjivati i dodavati novi sadržaj. Zapamtite – web stranica predstavlja Vas i vaš posao i trebala bi biti reprezentativna i profesionalno napravljena, jer ne želite ostaviti pogrešan dojam.

Imate li letke s istaknutom ponudom i posjetnice?

Tiskani marketing danas više nije skup, a jednostavnost prezentacije proizvoda i usluga, zajedno sa vašim kontakt podatcima čini vas lako dostupnim kupcima i osobama kojima vas požele preporučiti. Kvalitetan dizajn letka i posjetnice učiniti će vas prepoznatljivima.

Jeste li aktivni član foruma usko vezanog za vašu djelatnost?

Pronađite forume tematski vezane za vašu djelatnost. Savjetujte članove foruma i pružite im korisne informacije vezane za vaše proizvode i usluge. To će vam pomoći da bolje upoznate svoje klijente i njihove potrebe, a ujedno će te dobiti ideje kako unaprijediti svoje poslovanje. Tim angažmanom besplatno se reklamirate što je velika prednost.

Imate li poslovni profil na društvenim mrežama (npr. Facebook)?

Bilo da su vaši kupci i potencijalni partneri mlađe ili zrelije osobe sigurno imaju Facebook profil. Preko tog profila možete poslovno komunicirati i izvještavati ih o svojim promotivnim akcijama i ponudama na dnevnoj ili tjednoj bazi. Osim toga, preko njih možete stvarati nove veze i kontakte.

Nudite li kupcima nagradni program za vjernost ili dio proizvoda ili usluge besplatno?

Svi volimo dobiti neku sitnicu. Sigurno ste i vi nekad osjetili zadovoljstvo zbog nagradne igre u kojoj ste osvojili simboličnu nagradu. Osmislite nagradne bodove koji se mogu zamijeniti za određene proizvode i napravite očitu razliku koja će vas istaknuti od konkurencije.

Jeste li profesionalni i dobivate li preporuke?

Budite iskreni i uslužni, dobro upoznajte proizvod ili uslugu koju nudite, jer vas u protivnom kupci neće ozbiljno shvatiti. Budite dostupni u post prodajnom procesu – odgovarajte na dodatna pitanja, pomozite savjetom koji možda i nije isključivo vezan za posao, uvažavajte smislene reklamacije, dobronamjerne kritike i konstruktivne prigovore.

Povezani članci