Kreditne kartice – izvor početnog kapitala

Kreditne kartice – izvor početnog kapitala

Tko danas još nema kreditnu karticu? Jeste li Vi iznimka? Svako kućanstvo broji barem jednu, ako ne i više. Lako su nam dostupne, omogućuju kupovinu i kad nedostaje gotovinskih sredstava. No, što je s kreditnim karticama u poslovanju i kada mogu biti korisne…

Ovo je definitivno loša opcija i rizičan izbor za početni kapital.

Unatoč tome što na vrlo jednostavan način možete doći do početnog kapitala i to u ne baš malim iznosima, morate biti svjesni činjenice da je ovo jedan od skupljih oblika financiranja zbog visokih kamata na posuđena sredstva.

Kreditne kartice stoga treba koristiti iznimno oprezno i samo u slučaju krajnje nužde. Imajte na umu da je ovo opravdan potez ako i samo ako ćete biti u mogućnosti brzo isplatiti posuđena sredstva. To možete postići jedino vrtoglavo brzom i velikom zaradom ili dodatnim izvorom novca, koji valja unaprijed osigurati.

S druge strane, ako unaprijed imate dovoljno novca kojim bi pokrili troškove kreditne kartice onda imate i povoljnijih načina za financiranje svoje poslovne ideje. Sve što uzmete preko kreditne kartice brzo dođe na naplatu, čak i brže nego što mislite.

Vjerujemo da imate dobre poslovne ideje i da želite biti svoj gazda, no ne preporučamo vam kreditne kartice kao izvor početnog kapitala. Informirajte se o ostalim načinima financiranja u dolje navedenim člancima.

Klikom na link pročitajte povezane članke koji vas zanimaju.

Povezani članci