Matična mliječ za imunitet i vitalnost

Matična mliječ za imunitet i vitalnost

Matična mliječ – prirodno rješenje za dugoročno zadovoljstvo

Od drevnih vremena pa sve do danas traži se recept za vitalnost i dugovječnost. Potraga je oduvijek usmjerena prema čudotvornom prirodnom rješenju koje će skriti trag vremena na tijelu. Jedno od zdravih prirodnih rješenja je i matična mliječ – dar prirode za sve one koji ga žele i umiju iskoristiti.

Od svih pčelinjih proizvoda upravo je matična mliječ posebno važna za održavanje mladolikosti.

O tome koliko je matična mliječ hranjiva govori i činjenica da je namijenjena prehrani matice i ličinki od kojih pčele žele uzgojiti matice. To je bjelkasta tvar, malo gušća od jogurta, izuzetne kvalitete i snažnog djelovanja. Mliječ je toliko jaka hrana da matica, koja se samo njome hrani, može dnevno položiti više jajašaca nego što je njezina težina.

Bogata je hranjivim sastojcima koji pomažu u sintezi bjelančevina i rastu stanica te poboljšava metabolizam i izmjenu tvari u tijelu. Zbog svojeg bogatstva vitaminima C i E smatra se učinkovitim proizvodom za sprječavanje starenja. Nemojte očekivati instant rješenje. Nisu ga imale ni naše bake i prabake pa su svejedno bile njegovane upravo stoga što su poznavale ljekovite pripravke. Za vidljivi rezultat treba malo više vremena, no isplatit će se zasigurno.

Ukoliko patite od simptoma umora i iscrpljenosti matična mliječ je pravi izbor za vas. Nemojte požuriti u ljekarnu i uzeti najskuplji preparat matične mliječi. Potražite prirodno rješenje – pčelare koji prodaju izvornu matičnu mliječ i njezine pripravke.

Sadrži posebno mnogo pantotenske kiseline koja organizmu daje vitalnost. Obiluje i bjelančevinama, ugljikohidratima, mastima, vitaminima (posebno vitaminima skupine B) i aminokiselinama.

Kao i drugi pčelinji proizvodi, koristi se za zaštitu zdravlja ljudi i za liječenje raznih tegoba. Posebno je preporučljiva kod dugotrajnih smetnji koje slabe organizam kao što je slučaj kod alergija. Može se uzimati i preventivno za jačanje imuniteta. Najčešće se uzima kao 50%-tna otopina mliječi u alkoholu ili pomiješana s medom uz što dulje zadržavanje pod jezikom kako bi se bolje apsorbirala.

Povezani članci