Najljepše Valentinovo

Najljepše Valentinovo

Valentinovo počinje i raste u našim srcima. Približimo ga i srcima najmanjih na pravi način koji će hraniti njihovu potrebu za ljubavi i pažnjom. U ovom vremenu kad se za Valentinovo sve crveni od srca po dućanima, reklame pozivaju na kupovinu nemojte ostaviti djecu da sami stvaraju predodžbe o tome zašto se taj dan posebno naglašava.

Jeste li jedni od onih koji ne vole Valentinovo zbog njegove sve veće komercijalizacije? Vjerujem da vam nekad ide na živce kad vas netko pita što ste isplanirali za Dan zaljubljenih. Kao da se očekuje neki spektakularan provod, skupocjena večera i pokloni. Kao da nije dovoljno dobro ostati kod kuće pogledati film, napraviti neki kolačić – to nije nešto grandiozno.

Ili pak pripadate skupini onih koji vole Valentinovo i darivanje?

Kakav god bio vaš stav danas vam želimo skrenuti pažnju da Valentinovo ne treba biti dan samo za iskazivanje ljubavi zaljubljenih parova. Na današnji dan, dan prije Valentinova možete sa svojom djecom razgovarati o ljubavi, nježnosti i smislu darivanja na Valentinovo. Razgovarati o smislu uveseljavanja onih koje volimo.

Ne ono skupocjeno darivanje. Već mislim na darivanje od srca. Neki mali dar u kojeg je uloženo puno truda i ljubavi. Zamislite malene ručice kako crtaju srce i unutra ispisuju “Mama, volim te”. Tako se stvaraju uspomene, tako se djecu uči cijeniti male stvari.

Ponekad je snaga jednog iskrenog stiha napisanog na komadić papira vrjednija od najskupljeg parfema kojeg možete dobiti. U našoj obitelji već se nekoliko dana spremamo za Valentinovo. Pričamo o tome na koje se sve načine može nekome pokazati ljubav (tati, baki, djedu). Kako prepoznati ljubav iz nečijeg ponašanja? Naš maleni dječak neumorno priprema crteže za mamu i tatu. Lice mu se ozari kad vidi naše osmijehe dok gledamo crtež i divimo se. Kao da zastane vrijeme na nekoliko trenutaka i ta radost postane veća od nas samih.

Valentinovo zaista jest dan zaljubljenih parova, mlađih i starijih. Davno mi je moj suprug, dok smo još bili dečko i cura, rekao da je njemu sa mnom Valentinovo svaki dan. Sad to malo bolje razumijem jer je to ono što i svom mališanu želim pokazati. Svaki dan je dobar da bi nekom pokazao svoju naklonost i ljubav.

Povezani članci