Pokrenite posao tuđim novcem

Pokrenite posao tuđim novcem

Evo jedan od 8 načina kako financirati poslovnu ideju u situaciji kada nemate novca koji bi uložili. Možda zvuči nemoguće, ali praksa govori suprotno. Ovo je jednostavan način kako tuđim novcem možete započeti vlastiti posao. Potrebno vam je malo umijeća nagovaranja i hrabrosti.

 

Kupci

Vjerovali ili ne koliko god vam se činilo neizvedivim postoji i način da vas prije no što ste uopće počeli kreditiraju vaši kupci. To je najčešće izvedivo u situacijama kada se bavite djelatnošću u kojoj možete uvjeriti vaše kupce da plate uslugu i proizvod prije no što ste uopće počeli djelovati. Npr. Izrada raznih stvari po mjeri korisnika gdje vam se otvara prostor da unaprijed naplatite dio, cijeli svoj proizvod ili uslugu.

Ovdje vam nije na odmet imati i dobar poslovni plan i prezentaciju svojih proizvoda i usluga kako bi privukli korisnike da plate unaprijed. Ako bi proizvodili neki tip namještaja – napravite prototip izložbenog primjerka i prezentirajte ga potencijalnim kupcima. Ukoliko žele naručiti recimo 550 primjeraka zatražite kreditno pismo (kojim jamče da će vam platiti 550 primjeraka po isporuci) i s tim kreditinim pismom otiđite dobavljaču repromaterijala i uvjerite ga da vam odobri trgovački kredit na period do naplate kreditnog pisma.

Na vrlo jednostavan način ste proizveli i prodali 550 primjeraka namještaja i ostvarili profit bez velikog početnog kapitala.

 

Pročitajte i ove savjete o tome kako preuzeti kontrolu nad svojim zaposlenjem ulaganjem u vlastite ideje. Klikom na link saznajte više.

Povezani članci