Proljeće, vrijeme za jačanje imuniteta

Proljeće, vrijeme za jačanje imuniteta

Stalno ste iscrpljeni i umorni, nemate snage, jedva preživite radni dan, srce vam ubrzano lupa, imate problema s alergijama…? To su samo neki od simptoma oslabljenog imuniteta. Nije dobro pomiriti se s tegobama. Iako su ponekad najdostupnija i najbrža rješenja ona iz ljekarne nije ih loše zaobići i potražiti prirodne metode. Odlučite se za savjete koji vam najviše odgovaraju i rezultati će ubrzo biti vidljivi, a i osjećat će te se znatno bolje.

Kopriva
Uberite 40 vrhova mlade koprive. Jednu litru domaćeg crnog vina zakuhajte s jednim kilogramom šećera. Kad zakipi dodajte koprivu i maknite s plina. Pustite da se ohladi pa potom prelijte u tamnu staklenu bocu. Ovaj narodni lijek za jačanje imuniteta uzimajte mjesec dana ujutro natašte pola sata prije doručka i to dvije jušne žlice. Potom napravite pauzu od mjesec – dva.

Kvalitetan san
Svi znamo da bi bilo dobro spavati najmanje 8 sati dnevno kako bi se tijelo oporavilo od nakupljene negativne enrgije, briga i problema… Prvi znakovi umora mogu se lako ignorirati, ali oprez – ne preporučuje se odgađanje sna. Zamračite sobu jer se samo u mraku možemo dobro odmoriti.

Smanjite unos šećera
Ako spadate u one koji jedva prežive dan bez nečeg slatkog teško da će te odmah prestati s tom navikom. Ipak, unos šećera u organizam slabi naš imunitet i potiče razvijanje candide, bakterije koja napada sluznice i uzrokuje mnoge kronične tegobe. Potrebno je četiri tjedna na nečemu ustrajati kako bi vam to prešlo u naviku. Samo polako.

Limun i med
Limun je prepun vitamina C koji je najbolje sredstvo za očuvanje životne snage. Vitamin C u tijelu ima dvije zadaće: imunološku zaštitu i stabilizaciju psihe. Popijte sok od limuna svaki dan.
Jedna žličica svježe iscijeđenog limunovog soka, dvije žličice domaćeg meda i pola žličice maslinovog ulja uzimajte ujutro natašte. Poboljšat će vam se boja u licu, dobit će te sjaj u očima, a riješit će te se i zatvora.

Povezani članci