Sok od šipka

Sok od šipka

Od svježe iscijeđenih sokova vaša cijela obitelj može imati koristi.

Sokovi od voća i povrća su od davnina  imali važnu ulogu u prirodnim načinima liječenja. Često su zamijenjivali tablete jer redovito uzimanje sokova jača imunološki sustav i pozitivno djeluje na opće stanje našeg  tijela.

Sok od šipka samo je jedan od ukusnih načina kako obogatiti svoju prehranu. Traži da se potrudite i uprljate ruke jer svi znaju da od čišćenja šipka ruke dobiju blagu žuto-smeđu boju – koja se lako skida, bez brige.

Ne čekajte da vam netko iscijedi ili pripremi sok. Iznenadite ukućane sokom uz doručak i pokažite da vam je stalo da se hrane zdravo.

Očistite jedan ili dva šipka, zrna stavite u sokovnik i u trenu imate odličan lijek za jačanje organizma prepun vitamina C, kalija, kalcija i vitamina B5. Sok treba piti polako, a ne odjednom.

Za pripremu vam je potreban sokovnik. Iako vam se možda to sada čini kao dodatna neplanirana  investicija, sigurno se isplati, ako ga koristite.

U trgovinama možete kupiti sokove svih vrsta, obogaćene brojnim vitaminima koji su dostupni brzo i bez puno muke. No, ukoliko stvarno želite nešto učiniti za svoje zdravlje, počnite sami pripremati sokove. Postupno smanjujte količinu gaziranih i ostalih kupovnih napitaka koje pijete.

Svježi, prirodni sokovi su mnogo ljekovitiji i naravno ukusniji nego umjetni i prerađeni sokovi. Osim toga sigurni ste u njihov sastav – 100% voće ili povrće.

Povezani članci