Spavanje tromjesečne bebe

Spavanje tromjesečne bebe

Periodi budnosti vašeg mališana sada su sve dulji što znači da vama ostaje malo vremena za kvalitetni odmor, brigu o sebi, kućanske poslove i druženje s partnerom. Nešto od toga jednostavno zaboravite ili ne stignete.

Tako je većini mama koje su kod kuće same s djetetom bez pomoći. Budimo realni danas malo koja mama ima dadilju. Ako ovo čitate vi mame s dadiljama smatrajte se sretnicama! Blago vama! Za sve nas ostale savjet – organizirajmo se i odredimo prioritete u danu. Kako? U sat ili dva vremena koliko vaš mališan spava unaprijed odredite što napraviti i čemu će te se posvetiti. Svaka minuta je dragocjena.

Vjerojatno ste primijetili da se ustalio ritam vašeg dojenčeta. Sada već otprilike znate koliko će beba biti budna, koliko će spavati i kako prepoznati kad je umorna. Ništa ne ide na silu, a spavanje kod djece pogotovo. Budući da tromjesečne i četveromjesečne bebe rijetko spavaju bilo danju ili noću bez buđenja, naročito ako dojite, ne gubite živce ako vas beba prekine plačem baš kad ste uzeli laptop u ruke, počeli spremati ručak ili raširivati rublje.

Nasmijte se, to će vam se dogoditi još nebrojeno mnogo puta.

Povezani članci