Stiže ljeto… Koju dijetu odabrati?

Stiže ljeto… Koju dijetu odabrati?

Jedna od nimalo skrivenih želja svake žene je ljeti na plaži pokazati svoju zavidnu figuru. S obzirom na to da nas zimi mame razne suhomesnate namirnice te malo „teža i masnija“ hrana početak proljeća je idealno vrijeme za razmišljanje o laganijoj hrani u kojoj prevladava sezonsko povrće.

Većina ljudi kad čuje riječ dijeta pomisli na zabranjene namirnice koje ne smije jesti, mali unos kalorija i gladovanje. To ne bi trebalo izazivati takve konotacije. Riječ diet u prijevodu znači režim prehrane, koji može i treba biti zaista raznolik, no kod nas su rigorozne dijete prevladale nad umjerenim načinom prehrane. Glavni razlog tome je brz način života koji diktira traženje brzog rješenja, pa tako i za mršavljenje. Stoga vam savjetujemo da od svih dijeta prihvatite ono što vam odgovara i kombinirate sa svojim životnim navikama i dostupnim namirnicama.

Ničeg se ne valja slijepo držati pa tako ni neke rigorozne dijete nakon koje će vam se kilogrami vratiti dok trepnete okom.

Prijedlozi za vas

1. Nemojte na sva zvona objaviti kako pazite što jedete, mogli bi naići na razna mišljenja koja vas mogu poljuljati.

2. Pronađite u sebi motivaciju za konzumiranje zdrave hrane, zapravo se samo odlučite na smanjeni unos grickalica koje su slane, opterećuju vam rad bubrega i slatkiša koji su prepuni aditiva i umjetnih aroma, što dokazano štetno djeluje na imunitet.

3. Jednom tjedno posjetite tržnicu i kupite tjednu zalihu povrća koje možete kombinirati s mesom i ribom. Ukoliko vam tržnica nije blizu, smrznuto povrće je sljedeća opcija.

4. Ne podcjenjujte šetnju. To je odlična tjelovježba. Odvojite dnevno 20 – 30 minuta za šetanje sa bliskom osobom. Budete li ustrajali u tome s vremenom možete i produžiti šetnje jer će te biti u boljoj kondiciji. Osim što će te napuniti pluća svježim zrakom otvara vam se prilika za ugodno druženje i razgovor.

Povezani članci