Što ponijeti u rodilište?

Što ponijeti u rodilište?

Nakon informiranja o razvoju bebe po tjednima za vrijeme trudnoće došlo je vrijeme i da se pripremite za rodilište. Kakvu torbu ponijeti?    Što u nju staviti?    Treba li nositi dvije torbe? Pokušat ćemo vam dati korisne odgovore na ta pitanja, a vi sami odlučite što vam najviše odgovara.

Prije svega imajte na umu da u rodilištu ostajete svega tri-četiri dana pod pretpostavkom da nema komplikacija. Osim toga posjete su svaki dan i najbliži vam mogu donijeti sve što vam dodatno zatreba ili kupiti, ako to ranije niste predvidjeli.

Za rađaonu vam treba: ručnik, šlape za tuširanje, kupka (malo pakiranje), dezodorans, melem za usta, gumice za kosu (za dugu kosu), boca s vodom, čokolada ili keks za grickanje ako se porod oduži, dva-tri para jednokratnih gaćica, paket uložaka vir 80 (stavljaju se po dva ili tri odjednom) ili nekih sličnih većih pamučnih; dm-ova marka uložaka Jessa nailazi na dobre komentare po forumima, grudnjak za dojenje, spavačicu te ogrtač i čarape ako je zima.

Odjeću za vaš i bebin izlazak iz bolnice najbolje je pripremiti kod kuće i ne nositi odmah sa sobom u rodilište.
Ako želite možete ponijeti svoju odjeću za bebu koju će nositi dok ste u bolnici.

Opcije su vam sljedeće: ponijeti jednu veću torbu u koju će te staviti sve stvari, s tim da ono što vam treba u rađaoni stavite na vrh da je lako dostupno ili ponijeti jednu manju torbu u rađaonu koju vam je lakše nositi, a drugu torbu spakirati kod kuće i da vam je netko donese. Sigurno ste negdje pročitali kako ne daju u rađaonu nositi torbu već moraš ponijeti neku vrećicu s par sitnica. Ne brinite, to se dogodi samo ženama koje krenu u rađaonu s opremom za kampiranje pa kad sestra vidi kamion stvari predloži da ponesete samo najosnovnije.

Ako ste se odlučili za dvije torbe onda uz gore sve navedeno za rađaonu ponesite i gaze za bebi ispod glave i na krevetu kad dojite te četkicu za zube i sapun koji će vam trebati u sobi odmah nakon dolaska iz rađaone.

Na slikama s početka članka vidite razne vrste torbi. Vjerojatno neku od ovakvih torbi već imate kod kuće, iskoristite je. Čak i ako vam se čini da je vaša premala i da trebate kupiti novu stavite u svoju osnovne stvari koje će vam trebati odmah po izlasku iz rađaone i prve sate u sobi za babinjače, a sve ostalo spremite u neku lijepu papirnatu vrećicu koju će vam suprug, sestra ili majka donijeti u toku dana. Ne komplicirajte, torba je torba.

Povezani članci