Tridesete – dočekajte ih s osmjehom

Tridesete – dočekajte ih s osmjehom

Jesu li vam tridesete odgovorne za usporeni metabolizam, za to što ste se zapustili i tražite izlike za nebrigu o svom tijelu?

Sigurno za vrijeme ljeta primijetite strane turiste u poznim godinama koji izgledaju odlično, fit i zategnuto. Morate se zapitati koliko energije i truda ulažu u svoj izgled. Vjerojatno njihov metabolizam nije tako usporen kao vaš… No usporava li metabolizam zaista s godinama pa se zbog toga debljamo ili je nešto drugo u pitanju?

Tridesete su po mnogočemu različite od dvadesetih i baš sada izgledate najbolje u životu i više nikad nećete opet imati trideset. Sada ste iskusni, formirani kao osoba, samostalni, imate svoje stavove, prioritete i branite ih…

Jedino što sada imate više obaveza, posao, kućanske poslove, stvaranje obitelji, brigu za potomstvu. Ali sve to nabrojano nisu razlozi da zanemarite svoje zdravlje i brigu o tijelu. To bi trebalo biti na prvom mjestu. Zašto? Zato što zadovoljan čovjek zrači, a ako se osjećate dobro u svom tijelu pozitivu će te prenijeti i na obitelj. Štoviše to se pozitivno odražava na razgovore, planiranje slobodnog vremena, druženje s prijateljima.

Kada se metabolizam usporava?

Što sve treba poduzeti da potaknemo metabolizam? Učestalo je da se tridesete povezuju s gubitkom energije, snage i vitalnosti. Stvarnost je nešto drugo. Metabolizam neće usporiti samo zato što ste ušli u tridesete. Metabolizam se usporava zbog nedovoljne fizičke aktivnosti, previše sjedenja i neadekvatnog unosa hrane koja bi hranila i potaknula rad mišića.

Lakše nam je nakon posla doći kući i najesti se slatkiša i druge prerađene hrane i za debljanje kriviti usporen metabolizam. Ipak, ljudsko tijelo je puno iznenađenja i može se prilagoditi aktivnom načinu života i potpuno neaktivnom načinu života. Mišiće možete ojačati, a mogu i propadati. Sve ovisi o vašim izborima.

Tridesete su vrijeme da, ako niste već do sada, počnete svakodnevno brinuti o svom tijelu i to ne samo zbog izgleda. Ne zamarajte se time što drugi misle o vašem izgledu. Odlučite se na promjenu zbog dobrog osjećaja koji će ta promjena i novi kvalitetni izbori vama donijeti. O tijelu se može brinuti na više načina: pravilnom prehranom, vježbanjem, odvajanjem vremena kada radite ono što volite, pozitivnim razmišljanjem.

 

 

 

 

Povezani članci