Trudnoća i tuđi savjeti

Trudnoća i tuđi savjeti

Stisnite zube

Iščekivanje bebe i priprema za porod samo je po sebi razdoblje u kojem svaka buduća majka strepi. Kako vam se bliži termin poroda vjerojatno ste primijetili kako su svi puni savjeta, naročito žene iz bliže obitelji koje su to već prošle. Bez obzira koliko je godina prošlo živo se sjećaju svih detalja o pripremi dječje robice, brizi za tek rođenu bebu, njihovoj prehrani i intervencija u vezi dojenja.

Iako svaka savjesna trudnica planira i organizira sve za povratak iz rodilišta uvijek netko ima bolji prijedlog i iskustvo koje zlata vrijedi. Očito postoji zlatno pravilo – savjet viška budućim majkama nije na odmet. No je li to zaista tako?

Kako se dovedemo u neugodnu situaciju i raspravu o stvarima koje znamo i same? Kad vam netko pokušava prenijeti svoje znanje o novorođenčadi nemojte izražavati svoje stavove i namjere o brizi za dijete, osobito ako osoba s kojom razgovarate nije spremna slušati.

Nije rijedak slučaj da ljudi samo žele ispričati nešto bez ikakvih dubljih namjera. Samo klimajte glavom i odobravajte jer kad vi pokažete otpor ili neslaganje s njihovim izjavama priči i uvjeravanjima nema kraja.

Povezani članci